Bijzondere kerststal en versiering in de Mauritiuskerk

Print
Bijzondere kerststal en versiering in de Mauritiuskerk

De kerststal in de Mauritiuskerk wordt liefdevol ingericht door vrijwilligers. Afbeelding: Eigen foto

Schin op Geul / Noord-Limburg / Zuid-Limburg -

Al ruim 20 jaar wordt in Schin op Geul door een aantal vrijwilligers een bijzondere kerststal gebouwd in de parochiekerk H. Mauritius.

De stal wordt veelvuldig bezocht, niet alleen door parochianen maar ook door bezoekers uit de omgeving. Dit jaar is er een kerststal gebouwd, die is omgeven door enkele kerstbomen en ander natuurlijk groen. Een waterval is onderdeel van deze schikking, net zoals het paleis van koning Herodus waar de Drie Koningen in eerste instantie de nieuw geboren koning zochten. De Drie Koningen trekken in een karavaan verder op weg naar Bethlehem en vinden het kind Jezus in de kribbe. Tevens zijn er verschillende inkijkjes onder de kerststal. Het geheel heeft een oppervlakte van 40 vierkante meter.

In het portaal van de kerk zien bezoekers al een kerststal van een gehaakte Santon-kerstgroep en zelf geknutselde versiering van de kinderen van Club Jong. Verder is van alles te zien op en rond het altaar en aan de pilaren en banken van de kerk.

De kerststal in de H. Mauritiuskerk is vanaf 25 december tot en met 1 januari dagelijks te bezichtigen van 14.00 tot 16.00 uur.