Omstreden poort voormalige Van Horne Kazerne in Weert blijft open

Print
Omstreden poort voormalige Van Horne Kazerne in Weert blijft open

Drukte bij de poort van het HQ-terrein. Afbeelding: privécollectie

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Midden-Limburg -

De poort van de voormalige Van Horne Kazerne aan de Ambachtenhof blijft open. De gemeente legt de bezwaren van 76 omwonenden naast zich neer.

De omwonenden zeggen dat ze overlast ondervinden van verkeer dat via de eind vorig jaar gemaakte poort van en naar de oude kazerne, het huidige HQ-terrein, rijdt. Verder stellen ze dat het extra verkeer in hun buurt tot onveilige situaties leidt. De omwonenden konden hun bedenkingen in oktober toelichten tijdens een hoorzitting van een speciale bezwarencommissie.

Op het terrein is een turnhal gevestigd. Die wordt gebruikt door een tweetal turnverenigingen. Verder verblijven er arbeidsmigranten uit Letland in de oude officiersverblijven van de Van Horne Kazerne.

Volgens de bezwarencommissie valt het met de verkeersveiligheid wel mee. Het alternatief, een poort die uitkomt op de Kazernelaan, zou vanwege de geringe breedte en uitzicht door een bomenrij een stuk gevaarlijker zijn.

Het college van burgemeester en wethouder neemt het advies van de commissie over en wijst de bezwaren van de omwonenden af.

De omwonenden toonden zich maandagavond tijdens een informatiebijeenkomst over het besluit niet erg gelukkig. Volgens hen is er te weinig met hun belangen rekening gehouden en alleen gekeken naar de wens van de eigenaar van het terrein.

Burgemeester Jos Heijmans stelde dat het besluit van het college van burgemeester en wethouders vaststond. „Hoe de hele procedure is verlopen, verdient misschien niet de schoonheidsprijs, maar we gaan ons besluit niet veranderen”, aldus Heijmans. Hij wees de omwonenden erop dat ze naar de rechter in Roermond zouden kunnen stappen om het besluit aan te vechten. „Aan de uitspraak van de rechter zullen we ons houden”, aldus Heijmans.