Man krijgt proces-verbaal omdat zijn ezel geen stal heeft

Print
Man krijgt proces-verbaal omdat zijn ezel geen stal heeft

Een inwoner van Deurne heeft maandag een proces-verbaal gekregen van de Dierenpolitie Oost-Brabant omdat zijn ezel geen stal heeft om in te schuilen. De eigenaar heeft toegezegd beschutting te regelen voor het dier. Dat meldt de Dierenpolitie.

Ezels die 24 uur per dag buiten staan moeten kunnen schuilen voor neerslag, meldt de Dierenpolitie. Ezels hebben namelijk, net als geiten, geen waterdichte vacht, zoals bijvoorbeeld paarden. Dit komt doordat ezels minder vet in hun vacht hebben, waardoor die meer water doorlaat. Een ezel kan daardoor niet zo goed tegen kou en vocht.

Het is niet duidelijk waar in Deurne de ezel stond. De Dierenpolitie was maandagavond niet bereikbaar voor een nadere toelichting.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen