Weert startplaats voor 3FM Serious Request

Print
Weert startplaats voor 3FM Serious Request

Jorien Renkema. Afbeelding: ANP

Laar / Tungelroy / Weert / Swartbroek / Altweerterheide / Stramproy - De nieuwe opzet van 3FM Serious Request begint dinsdag op verschillende plekken in het land. Ook Weert is startplaats.

Het Glazen Huis op een Nederlands stadsplein heeft plaats gemaakt voor drie dj-duo's, die kriskras door het land wandelen en mobiel radiomaken.

Lifeline
Bij 3FM Serious Request: Lifeline, zoals de inzamelingsactie is gedoopt, staan niet langer de dj's centraal, maar juist de verhalen en de inzamelacties. De duo's lopen vanaf dinsdagavond vanuit verschillende plekken in het land naar Utrecht, waar ze de dag voor kerst moeten aankomen in Tivoli Vredenburg.

Camera
Rob Janssen en Jorien Renkema vertrekken uit Weert, Mark van der Molen en Limburger Rámon Verkoeijen vanuit Hengelo. Sander Hoogendoorn en Eva Koreman hebben vanaf Vlieland de meeste kilometers voor de boeg. De dj's zijn uitgerust met camera en mobiele radiostudio en zijn 24 uur per dag te volgen.

Reanimatie
De opbrengst gaat ditmaal niet naar één, maar naar drie verschillende goede doelen, wederom in samenwerking met het Rode Kruis. Dit jaar zijn thema's: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlog en conflicten. Vorig jaar was de eindstand van 3FM Serious Request ruim 5 miljoen. Op het hoogtepunt was de inzamelingsactie goed voor ruim 13 miljoen euro.