Gouden Knol voor Wilma Manders-Gommans

Print
Gouden Knol voor Wilma Manders-Gommans

De nieuwe Gouden Knoldraagster Wilma Manders-Gommans. Afbeelding: CV ’t Knölleke

Leunen -

Carnavalsvereniging ’t Knölleke uit Leunen zal de hoogste onderscheiding die zij kent, de Gouden Knol, uitreiken aan Wilma Manders-Gommans. Dit vanwege haar grote verdiensten binnen de Leunse gemeenschap.

Ze is ruim 20 jaar als bestuurslid en vrijwilliger betrokken geweest bij tennisvereniging LVH; penningmeester van stichting BiblioNu en lid, voorzitter van de Raad van Toezicht Rabobank Leunen. Na de fusie met Rabobank Venray lid van de Raad van Toezicht. Wilma was voorzitter van het oprichtingsbestuur Hospice Zenit Venray, en daarna penningmeester. In de tussentijd was ze voorzitter van de Stichting Kies Techniek. Ook zat ze in de jury van de ondernemersprijs Venray. Binnen de carnavalsvereniging was Wilma actief in de jaren 80 met de organisatie van de boerenbruiloft. Tot op heden zit ze ook nog in de jury van de carnavalsoptocht. Wilma hoort ook bij de oprichtingsgroep van het Multifunctioneel Centrum (MFC) Leunen, waar ze in 2014 tot voorzitter werd gekozen en deze functie nog altijd vervuld. Daarnaast is ze secretaresse van de Stichting Gusse Wie en zit ze in de commissie herinrichting plein Leunen.

Ze realiseert zich nu zelf dat ze het hele plein heeft rond gewerkt: begonnen in De Schakel, daarna basisschool, kerk (sponsorwerving verbouwing), verbouwing Brink en de realisatie van de Baank en de herinrichting van het plein waar ze na carnaval mee beginnen. Dit alles is voor de carnavalsvereniging reden om Wilma op zaterdag 5 januari de Gouden Knolonderscheiding uit te reiken. Dit vindt plaats omstreeks 19.00 uur in de Baank, voorafgaand aan het liedjesfestijn. Direct na de uitreiking krijgt iedereen de gelegenheid om de nieuwe Gouden Knoldrager te feliciteren.