Woonwagenbroers Landgraaf weer weggesleept

Print
Woonwagenbroers Landgraaf weer weggesleept

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Zuid-Limburg -

De politie in Landgraaf is dinsdagmorgen voorbereidingen gestart om de broers Willem en Piet Soering met hun caravans bij het gemeentehuis weg te slepen.

Op dit moment is een noodbevel van kracht. Niemand mag zich binnen een straal van twintig meter van het gemeentehuis bevinden. Twee vrouwelijke familieleden van de broers die daar geen gehoor aan gaven, zijn door de politie aangehouden. Er zijn ruim tien agenten aanwezig om het wegslepen in goede banen te leiden.

Lees ook:Landgraaf gaat woonwagenbroers opnieuw aanpakken

Willem en Piet Soering voeren al sinds 6 december actie in Landgraaf om een standplaats te krijgen. Ze parkeerden hun caravans pal voor de ingang van het gemeentehuis. Na een week werden ze daar op bevel van burgemeester Raymond Vlecken weggesleept. De afgelopen dagen stonden ze op een voormalige bushalte op de grens van Kerkrade. Ook dit is illegaal.

Daarom kregen ze maandag de schriftelijke opdracht om te vertrekken. Als reactie daarop verplaatsten de broers hun caravans dinsdagmorgen weer voor het gemeentehuis van Landgraaf. Daar worden ze nu weggesleept. Dat wordt bemoeilijkt omdat Willem en Piet Soering de wielen onder hun kampeerwagens hebben weggehaald.