Oud-materiaalman Feyenoord verdacht van moord in drugsmilieu

Print
Oud-materiaalman Feyenoord verdacht van moord in drugsmilieu

Slachtoffer Raouf B.A. Afbeelding: Facebook

Een oud-materiaalman van Feyenoord, Michel Z. (48), wordt verdacht van de liquidatie van Raouf Ben Alita, afgelopen donderdag. Een Belgische onderzoeksrechter heeft hem laten aanhouden, zo schrijft De Gazet van Antwerpen dinsdag.

De man zou de 41-jarige Raouf Ben Alita uit Temse , in de provincie Oost-Vlaanderen, om het leven hebben gebracht in de loods van zijn bedrijf. Daarna werd zijn lichaam 20 kilometer verder gedumpt in Nederland naast een uitgebrande Range Rover op de Zeedijk in Kloosterzande.

Afrekening in drugsmilieu
Onderzoek wees uit dat de man door een misdrijf om het leven was gebracht. Het zou gaan om een afrekening in het drugsmilieu. Z., die het garagebedrijf Vintage Cars House in de plaats Stekene runt, ontkent zijn betrokkenheid.

Onderzoek
,,Het gerecht van Dendermonde en de federale politie zijn al enkele dagen bezig met het onderzoek in de loods van Vintage Cars House’’, meldt de krant. Bij dat onderzoek zouden bloedsporen zijn aangetroffen. Een evenement van het bedrijf, dat Z. samen met zijn broer runt, zou zijn afgelast, weet Crimesite.

Bekend bij politie
Het slachtoffer was al langer bekend bij de politie met banden in het drugsmilieu. Hij werd ooit aangehouden en er werden drugs bij hem in beslag genomen. Door fouten ging hij toen vrijuit. Z.’s advocaat wil niets over de zaak kwijt.