Meisje (16) doodgeschoten op school in Rotterdam

Print
Meisje (16) doodgeschoten op school in Rotterdam

De politie heeft een verdachte aangehouden. Afbeelding: AD/MediaTV

In het Designcollege aan de Essenburgstraat in Rotterdam-West heeft dinsdag een schietpartij plaatsgevonden waarbij een 16-jarig meisje is overleden.

De politie heeft een 31-jarige Rotterdammer aangehouden aan de Bergselaan in Rotterdam-Noord. De familie van het meisje is geïnformeerd en wordt net als getuigen opgevangen.

De politie meldt dat het meisje en de verdachte bekenden van elkaar zijn. Het dode meisje ligt binnen in de school op de begane grond in de inpandige fietsenstalling, aan de achterkant van de school.

Camerabeveiliging

Het incident gebeurde om 13:00 uur in het Rotterdam Designcollege aan de Essenburgstraat. De politie doet momenteel onderzoek binnen de schoolhekken. Volgens getuigen zou er zeven tot acht keer zijn geschoten. De aanleiding van de schietpartij is nog onduidelijk. Het slachtoffer en de verdachte komen allebei uit Rotterdam.

Het gebouw is uitgerust met camerabeveiliging. Het schoolgebouw is nog niet ontruimd, volgens getuigen. Op de tweede etage staan leerlingen voor het raam. Een deel van de straat is afgezet voor al het verkeer.

Zwarte auto

De auto - een zwarte Opel - van de verdachte is aangetroffen aan de Bergselaan op de hoek van de Vrijenbansestraat in Rotterdam-Noord. De politie heeft de straat afgezet. De auto heeft schade aan de voorkant. Omwonenden zagen veel politie in de straat.

Meisje (16) doodgeschoten op school in Rotterdam
De leegstaande auto voor een café op de Vrijenbansestraat. Foto: AD

Het Rotterdamse Designcollege is een vmbo-school die tot voor kort Carré College heette. Er worden studierichtingen als Haardesign, Fotografie, Groene vormgeving en Styling aangeboden.

In 2015 viel ook een dode in de Essenburgstraat bij een schietpartij. De 27-jarige Mohammed kwam om het leven nadat er over en weer geschoten werd met mitrailleurs.

Lees ook: School reageert op doodgeschoten leerlinge: 'Iedereen is totaal in shock'

Meisje (16) doodgeschoten op school in Rotterdam
In het Designcollege in Rotterdam heeft een schietpartij plaatsgevonden waarbij een 16-jarig meisje is overleden. Foto: AD/Media TV