Verschillende wandelafstanden Eindejaars- en Sneeuwballentocht door het heuvelland

Print
Verschillende wandelafstanden Eindejaars- en Sneeuwballentocht door het heuvelland

Wandelen door een (hopelijk) winters wit heuvelland. Afbeelding: Jeroen Kuit

Noord-Limburg / Berg en Terblijt / Vilt / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden -

Wandelvereniging Vilt houdt op zaterdag 29 december de traditionele Eindejaarstocht. De afstanden zijn 8, 14 en 21 kilometer. Tevens is er ook voor de tweede keer een Sneeuwballentocht van 4 kilometer voor de jeugd van zes tot veertien jaar.

De start en de finish van de wandelingen zijn bij Café/Zaal ’t Vöske in Berg en Terblijt aan de Grote Straat 8. Inschrijfkosten zijn 2,50 euro en met sticker 2,75 euro. Leden van erkende wandelverenigingen ontvangen een korting van 1 euro.

De routes van de diverse wandelafstanden lopen door het Heuvelland. De 8 kilometer gaat door het Geuldal, de 14 en 21 kilometer over het Plateau van Margraten. Onderweg kunnen wandelaars gebruikmaken van EHBO-verzorging, koude en warme dranken, soep, belegde broodjes en Limburgse vlaai. Voor de 21 kilometer kan er gestart worden tussen 8.00 en 12.00 uur, de 8 en 14 kilometer zijn tussen 8.00 en 13.00 uur.

Bij de Sneeuwballentocht worden er opdrachten en activiteiten tijdens het wandelen gehouden. De wandeling start tussen 10.00 en 13.00 uur.

De finish sluit voor alle afstanden om 17.00 uur. De wandelingen gaan onder alle weersomstandigheden door. Parkeren in de omgeving is gratis.