Belgische politie houdt visagist aan voor roof kroonjuwelen Luxemburg

Print
Belgische politie houdt visagist aan voor roof kroonjuwelen Luxemburg

De kroonjuwelen verdwenen spoorloos uit het paleis van groothertog Hendrik en zijn vrouw Maria Teresa. Afbeelding: EPA

Een visagist, die onder andere werkt voor de Belgische koningin Mathilde, heeft vermoedelijk niet alleen oog voor natuurlijke schoonheid van zijn klanten, maar ook voor wat er om hun hals hangt. De man is in Brussel aangehouden op verdenking van juwelendiefstal.

De make-upspecialist zou in Schaarbeek zijn opgepakt en door de Luxemburgse politie zijn verhoord over de verdwijning van juwelen van de familie van de groothertog van Luxemburg.

Verhoor

Franstalige Belgische media melden dat de man weer vrij is na een lang verhoor, dat maandag de hele dag in beslag heeft genomen. Het is niet bekend of er verdere stappen van justitie volgen.

De niet bij name genoemde verdachte heeft verklaard niets met de diefstal te maken te hebben. Hij zou beroepsmatig bij meerdere leden van het Belgische koningshuis over de vloer komen.

Kroonjuwelen verdwenen

In het paleis van de Luxemburgse groothertog Hendrik en zijn vrouw Maria Teresa zijn kroonjuwelen verdwenen. Dat is volgens Belgische media gebeurd zonder dat er een spoor van inbraak is gevonden.

Er zou een ‘insider’ bij betrokken zijn. Het Luxemburgse hof heeft enkel bevestigd dat er kroonjuwelen gestolen zijn.

Het Openbaar Ministerie in Luxemburg heeft volgens de krant Luxemburger Wort bevestigd dat er al in juni vorig jaar aangifte van juwelendiefstal door het hof is gedaan.