PSV-hoofdsponsor stopt met uitdelen kersttruien, veiligheid niet gegarandeerd

Print
PSV-hoofdsponsor stopt met uitdelen kersttruien, veiligheid niet gegarandeerd

De kersttrui van PSV. Afbeelding: energiedirect.nl

PSV-hoofdsponsor energiedirect.nl heeft de uitreiking van de zogeheten PSV-kersttruien dinsdag moeten staken. De veiligheid van PSV-supporters kon niet langer worden gegarandeerd. De actie werd online voortgezet.

,,Het was dringen geblazen”, zegt woordvoerder Charlotte van Zutphen van het bedrijf. Energiedirect.nl had uitdeel-acties gepland in Eindhoven, Den Bosch en Utrecht. ,,In Eindhoven waren de truien eigenlijk al op voordat we aan de eerste actie wilden beginnen. Op basis van de belangstelling van vorig jaar dachten we een redelijke inschatting te hebben gemaakt van wat ons te wachten stond, maar de interesse bleek op de drie plekken in Eindhoven al overweldigend. Mensen stonden achteraan in de rij en maakten geen kans meer op een trui en op een gegeven moment werd er wat geduwd. Op dat moment hebben de door ons al ingeschakelde beveiligers ons aangeraden niet op deze manier verder te aan.”

Hectische taferelen

Had de onderneming niet van tevoren kunnen weten dat het gratis uitdelen van een door menig supporter gewild stuk PSV-textiel tot hectische taferelen kon leiden? Van Zutphen: ,,Deze belangstelling hadden we niet verwacht en daarom zijn we online verder gegaan. Volgend jaar komt er weer een nieuwe actie met kersttruien. We staan dan bij PSV niet meer op de voorkant, maar de achterkant van het shirt.”