Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Test: warm of koud van glühwein?

Test: warm of koud van glühwein?

Philipp Sittardt, Simone Vorhagen en Maurice de Boer (v.l.n.r.) proeven glühwein uit de Nederlandse supermarktschappen. Afbeelding: Johannes Timmermans

Van ‘eerlijke kerstdrank met een mooi zuurtje’ tot ‘vanillesaus met gaapgehalte’. Glühweinexperts van restaurant de Ratskeller in Aken beoordeelden zes gloeiende wijnen die deze winter in de Nederlandse supermarkten verkrijgbaar zijn.

Maurice de Boer mag gerust een glühweinexpert genoemd worden. De 59-jarige Gelener woont en werkt sinds 1983 in Duitsland en baat sinds 2004 restaurant de Ratskeller aan de Markt in Aken uit. Het beeldbepalende gebouw met de ‘Postkoets’ aan de voorzijde: het laatste houten huis van Aken dat bewaard is gebleven en de allesverwoestende brand van 1657 heeft overleefd. Het pand dat een centrale plaats inneemt tijdens de Akense kerstmarkt met een Glühweintreff aan de voorzijde en ...