Down By The River 2019 maakt eerste vijf namen bekend

Print
Down By The River 2019 maakt eerste vijf namen bekend

The Brother Brothers. Afbeelding: Justin Camerer

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Midden-Limburg -

De vijfde editie van het Down By The River festival vindt plaats op zondag 14 april in Poppodium Grenswerk. De organisatie heeft de eerste vijf namen bekendgemaakt.

Het festival richt zich op vernieuwende Americana en rootsmuziek. „Voor editie 2019 zijn de eerste vijf artiesten vastgelegd. Cordovas, een nieuwe Americana sensatie die in hun thuishaven Nashville al een cultstatus hebben verworven. Nicole Atkins, een zangeres uit New Jersey, mixt country met pop en rhythm-and-blues. Als derde Matthew Logan Vasquez, die in 2018 non-stop muziek heeft geproduceerd en getoerd. Zijn album Light’n Up komt uit op 22 februari en gaat naar eigen zeggen over zijn verhuizing van Austin naar Oslo, de vreugde en misère van een gezinsleven en de angst voor het onbekende. The Brother Brothers, bestaande uit de tweelingbroers Adam en David Moss uit Brooklyn, New York, brachten onlangs de plaat Some People I Know uit. Deze komt opvallend dicht in de buurt bij dat andere New Yorkse duo Simon & Garfunkel. De laatste is Zephaniah OHora, een singer-songwriter uit New York. Zijn debuut afgelopen jaar, This Highway, kreeg niets dan lof in de (inter)nationale pers vanwege de klassieke country sound uit de tweede helft van de jaren ’60. De tijd dat de Bakersfield sound en de Britse popinvasie hun weerklank in de countrymuziek begonnen te vinden,” zo laat de organisatie van het festival weten.

Early Fish tickets

Tegelijkertijd met de eerste namen gaan ook de eerste tickets online. Deze Early Fish tickets zijn tot 31 december verkrijgbaar via www.grenswerk.nl, in het Grenswerk Café en bij Sounds Venlo. Meer info: www.grenswerk.nl/agenda/down-by-the-river-5

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje