Sting, Snow Patrol en John Fogerty naar Bospop

Print

Sting. Afbeelding: ANP

Laar / Tungelroy / Weert / Swartbroek / Altweerterheide / Stramproy -

Snow Patrol, Sting en John Fogerty zijn in 2019 de hoofdacts van Bospop. De organisatie van het popfestival in Weert maakt deze woensdag een groot deel van het driedaagse programma bekend.

De Britse zanger Sting - voormalig frontman van The Police - sluit zondag 14 juli Bospop af. Het is de tweede keer dat hij naar Weert komt. In 2006 stond Gordon Sumner ook op de bühne.

Destijds op dezelfde avond als zijn zoon Joe, die met Fiction Plane het voorprogramma van zijn vader verzorgde. Sting bracht dit jaar nog het reggae album 44/876 uit met de Jamaicaanse artiest Shaggy. Sting kan putten uit een zeer omvangrijk en succesvol repertoire. Niet alleen zijn solomateriaal komt in Weert aan bod, ook de grootste hits van The Police.

Meebrullen
Een dag eerder kan het publiek meebrullen met John Fogerty, kind aan huis op Bospop. De zanger van Creedence Clearwater Revival is inmiddels uitgegroeid tot een vast waarde.

In 2019 is hij aan zijn vierde optreden in Weert toe, vijf jaar geleden was de 73-jarige zanger voor het laatst op het festival te zien. De laatste jaren heeft de gitarist geen nieuwe liedjes meer uitgebracht maar hij is nog steeds veelvuldig op tournee. Vorig jaar bracht hij nog een avond vol Creedence-klassiekers ten gehore in de uitverkochte Amsterdamse Ziggo Dome.

Bospop is erin geslaagd om voor vrijdag 12 juli de Britse alternatieve rockband Snow Patrol als dagafsluiter vast te leggen. Volgens stichtingsvoorzitter Peter Verkennis past Snow Patrol perfect in de strategie die Bospop voor de toekomst uitstippelt. Het festival ruilt in 2019 de gratis openingsdag in voor een officiële festivaldag met betaalde entreekaarten.

Afbouwen
Bospop is twee jaar geleden begonnen met het afbouwen van het imago van classic festival. Het is de bedoeling dat de nadruk steeds meer op ‘jonge’ artiesten uit de jaren tachtig en negentig van vorige eeuw komt te liggen.

„Dat lijkt misschien nog steeds oud, maar die bands hebben voor de komende periode veel meer bestaansrecht. John Fogerty is op dit moment de enige aansprekende naam die zijn roots in de jaren zestig heeft. En hij levert nog steeds puike prestaties op het podium. Daarom zijn we blij met zijn komst”, legt Verkennis uit.

34 artiesten
In totaal treden 34 artiesten op. Ook komen naar Bospop: Nile Rodgers & Chic, Skunk Anansie, Kodaline, Richard Ashcroft, The Charlatans, Matt Simons, My Baby, John Butler Trio, Living Colour, The Specials, Foreigner, Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience, Chris Robinson Brotherhood, Cordovas en Wille & the Bandits.De organisatie heeft het programma voor een groot deel rond. 

Vorige week lekte al de komst van de Britse jazzfunkband Level 42 uit. De groep van bassist en zanger Mark King maakte op de eigen website in het tourschema voor 2019 de komst naar Bospop openbaar.

De kaartverkoop van|Bospop begint zaterdag. Een kaart voor drie dagen kost 165 euro. Tickets voor twee dagen hebben een kostprijs van 120 euro en een dagkaart kost 69 euro. Meer informatie is te vinden op de website van Bospop.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje