Ryan Palmen voorgedragen als nieuwe burgemeester van Horst aan de Maas

Print
Ryan Palmen voorgedragen als nieuwe burgemeester van Horst aan de Maas

Afbeelding: Lé Giesen

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst - Ryan Palmen (40) moet de nieuwe burgemeester van de gemeente Horst aan de Maas worden. De vertrouwenscommissie voor de benoeming van de nieuwe burgemeester heeft dat dinsdagavond aan de Horster gemeenteraad laten weten.

De in Heerlen geboren VVD'er was eerder burgemeester van de Brabantse gemeente Hilvarenbeek. Daarvoor was hij wethouder in Simpelveld. Toen hij in 2010 aantrad in Hilvarenbeek was Palmen met 31 jaar de jongste burgemeester van Nederland.

Lees ook: ‘Horst aan de Maas voelt nu al als een lekker zittende jas’

De kandidaat-burgemeester volgt na benoeming Kees van Rooij op, die Horst aan de Maas in december van het vorig jaar verliet om burgemeester van de Brabantse fusiegemeente Meijerijstad te worden. Sindsdien is Ina Leppink-Schuitema waarnemend burgemeester van Horst aan de Maas.

Wensen
De inwoners van de zestien dorpskernen waaruit Horst aan de Maas bestaat, hebben zich voor het eerst mogen uitspreken over hun wensen voor hun nieuwe burgemeester. Er is naar hun mening gevraagd en 1200 inwoners van de gemeente met dik 42.000 inwoners hebben daarop gereageerd.

De inwoners van Horst aan de Maas willen vooral dat hun burgemeester een inspirator is die zich veel laat zien in de dorpen en wijken en die vooral ook veel praat met de mensen. Een zakelijke bestuurder die alleen maar binnen de muren van het gemeentehuis te vinden zal zijn, hoeft voor de Horster burgers niet zo nodig, is uit het onderzoek gebleken.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje