School reageert op doodgeschoten leerlinge: ‘Iedereen is totaal in shock’

Print
School reageert op doodgeschoten leerlinge: ‘Iedereen is totaal in shock’

Op het Design College in Rotterdam is een 16-jarige meisje doodgeschoten. Afbeelding: ANP

Het Designcollege in Rotterdam verkeert in ‘totale schok’ nadat dinsdagmiddag een leerling werd doodgeschoten in het fietsenhok. Dat zegt Marc Otto, bestuurder van de koepel waar de school bij hoort.

,,Man, dit is verschrikkelijk”, zegt hij stotterend in een eerste reactie. ,,Iedereen is totaal in shock over dat dit gebeurd is. Vreselijk, een meisje van 16…”. Er waren bij Otto geen zorgwekkende signalen bekend. ,,Voor zover ik weet, speelde er niks rondom een bedreiging van de veiligheid.”

Het slachtoffer werd neergeschoten in het fietsenhok bij de vmbo-school, die ongeveer 300 leerlingen telt. Otto bevestigt dat het om een leerling van het Designcollege gaat. En dat andere leerlingen het hebben zien gebeuren.

Lees ook:Meisje (16) doodgeschoten op school in Rotterdam

Opgevangen

,,Zij worden nu opgevangen in de school, door ons en door medewerkers van Slachtofferhulp. Hetzelfde geldt voor schoolmedewerkers die getuige zijn geweest. Zojuist hebben we in ons team besproken hoe we nu verder gaan. De school zal morgen gewoon open zijn, zodat we hier met alle leerlingen bij stil kunnen staan.

De leerlingen die vandaag geen getuige zijn geweest, zijn inmiddels verzocht naar huis te gaan. De kinderen die het drama hebben zien gebeuren, mogen straks worden opgehaald door hun ouders.

Het slachtoffer van de schietpartij zat in de vierde klas en deed eindexamen. Bij het hek van de school heeft iemand een eerste bosje bloemen neergelegd.