Bezorger valt in slaap, ramt vier Ferrari’s en moet drie ton ophoesten

Print
Bezorger valt in slaap, ramt vier Ferrari’s en moet drie ton ophoesten

De blauwe Ferrari. Afbeelding: AD/Apple Daily

Een koerier uit Taiwan is onlangs achter het stuur in slaap gevallen en heeft vervolgens vier peperdure Ferrari’s geramd. De auto waarin hij zat was niet verzekerd en daarom moet de man het schadebedrag van zo’n 340.000 euro zelf ophoesten. Talloze vreemdelingen hebben medelijden en springen bij.

De 20-jarige man, van wie alleen de achternaam Lin bekend is, werkt volgens Apple Daily normaal gesproken in een barbecuewinkel. In zijn vrije tijd helpt hij soms zijn moeder, die een traditionele papierwinkel runt. Zo ook afgelopen zondag, toen de weduwe zich niet goed voelde.

Gezamelijk ritje

Lin, die niet had gedronken, reed naar eigen zeggen 40 kilometer per uur in het Mitsubishi-busje van zijn moeder toen hij ineens indutte. Aan de zijkant van de weg stonden op dat moment vier Ferrari;s geparkeerd; een gele, een witte, een rode en een blauwe. De eigenaren hadden vlakbij afgesproken, omdat ze een gezamenlijk ritje hadden gepland.

Dat ging niet door: Lin schampte eerst de gele wagen en knalde vervolgens achterop de witte. Die botste op het blauwe exemplaar, dat op zijn beurt de rode auto ramde.

Onverzekerd

De rode wagen had alleen schade aan de kentekenplaat, die de eigenaar niet op Lin verhaalt. Maar de schade aan de andere voertuigen was aanzienlijk; de reparatiekosten bedragen vermoedelijk tussen de 85.000 en 142.000 euro per auto.

Aangezien de auto van Lins moeder niet was verzekerd, moet hij het bedrag zelf betalen. Daarnaast moet zijn moeder op zoek naar een nieuw busje, want het repareren van de Mitsubishi is voor haar te duur.

Massale hulp

Het lijkt er echter op dat Lin uiteindelijk geen euro kwijt is, want tientallen vreemden boden de afgelopen dagen hulp. Bij de lokale autoriteiten meldden zich zelfs zoveel mensen, dat ze een speciaal rekeningnummer hebben geopend.

Andere mensen gingen naar de winkel van zijn moeder en lieten geld achter op de toonbank, meldt Taiwan English News. En het bleef niet bij geld: een zakenman bood de diensten van zijn advocaten én een auto aan. De lokale universiteit, waar Lin studeerde totdat zijn vader vijf jaar geleden overleed, bood zelfs aan zijn collegegeld te betalen als hij zijn opleiding voortzet.