Ryanair vraagt ontslag Eindhovens personeel

Print
Ryanair vraagt ontslag Eindhovens personeel

Afbeelding: EPA

Luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft collectief ontslag aangevraagd bij het UWV voor al het in Nederland gevestigde personeel.

De prijsvechter voert als reden slechte bedrijfseconomische prestaties aan. Eerder sloot Ryanair al de basis in Eindhoven en gaf toen al aan dat het personeel dat zich verzette wilde ,,uitfaseren’’. Vakbonden VNV en FNV Luchtvaart hebben aangekondigd verweer aan te tekenen namens hun leden.

Overplaatsing

De ontslagaanvraag betreft zestien piloten die eerder hun gedwongen overplaatsing aanvochten en 33 cabinemedewerkers.

VNV-woordvoerder Joost van Doesburg is verbaasd dat het UWV de aanvraag überhaupt in behandeling heeft genomen. Bij het opvoeren van bedrijfseconomische redenen moet een aanvraag namelijk met cijfers onderbouwd worden, wat Ryanair volgens hem niet heeft gedaan.

Straf

Ook stelde de rechter in oktober vast in een door de zestien piloten aangespannen kort geding dat de Ierse luchtvaartmaatschappij voor de sluiting van de basis in Eindhoven geen bedrijfseconomische onderbouwing gaf. Die sluiting leek volgens de rechter meer op een strafmaatregel voor twee stakingen van het personeel.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen