Beachvolleybal

Heerlen is speelstad in eredivisie beachvolleybal

Print
Heerlen is speelstad in eredivisie beachvolleybal

Afbeelding: Pim Waslander

Heerlen / Hoensbroek / Zuid-Limburg -

Heerlen is in mei 2019 één van de speelsteden in de eredivisie beachvolleybal. De stad is de eerste Limburgse gemeente die dit evenement in huis haalt.

Het college van burgemeester en wethouders van Heerlen heeft dinsdag besloten een subsidie van 25.000 euro beschikbaar te stellen aan Sportworx, dat de competitie voor volleybalbond Nevobo organiseert. Voorwaarde is wel dat de evenementenvergunning afgegeven wordt.

Nationaal kampioenschap

De eredivisie beach is een competitie om de nationale titel die in tien speelweekenden en steden wordt afgewerkt, waarna een finaleweekend volgt. Daar kunnen koppels tickets verdienen voor het EK en WK. In 2018 deden beachvolleyballers uit het nationale team mee aan de competitie, onder wie Christiaan Varenhorst, Robert Meeuwsen, Sanne Keizer en Madelein Meppelink.

In Heerlen wordt rondom het evenement, dat op een nader te bepalen weekend in mei op het Pancratiusplein plaatsvindt, de zogenoemde Beachweek gehouden. Daarin is naast topsport ook aandacht voor breedtesport. De gemeente Heerlen geeft aan dat het sportevenement goed past in het urban karakter dat zij zichzelf aanmeet.