Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Dit artikel is voor abonnees. Verder lezen?

Binnenkijken bij Bert en de 'beste oliebollenkraam van Limburg'

Noem zijn kraam geen kar. Bert Stroucken bouwde de oliebollenkraam met zijn vader en alles bij elkaar genomen is zijn zaak 125.000 euro waard. Afbeelding: Foto's:

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert -

De oliebol. Dé lekkernij tijdens oud op nieuw. Maar is-ie nog wel lekker als je dagenlang niets anders doet dan bakken? We vroegen het oliebollenbakker Bert Stroucken en zijn dochter Kiki uit Echt.

Oliebollen bakken gemakkelijk? Wie zelf een keer een poging heeft gewaagd, weet wel beter. Kiona Geraedts uit Echt bijvoorbeeld: „Ik krijg ze maar niet gaar. Dus ik heb de hoop opgegeven en kom lekker naar de oliebollenkraam. En dan niet alleen op oudejaarsdag, maar vanaf het moment dat-ie er staat minstens elke week een keer. Oliebollen zijn echt te lekker om ze maar één keer per jaar te eten. Van mij mag de wagen hier 365 dagen staan aan het Ursulinenplein in Echt.”