Sittard-Geleen

Wim Schuwirth Limburger van Verdienste

Print
Wim Schuwirth Limburger van Verdienste

Wim Schuwirth krijgt de onderscheiding uit handen van gouverneur Theo Bovens. Afbeelding: Provincie Limburg

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Zuid-Limburg / Midden-Limburg / Noord-Limburg -

Oud-directeur Wim Schuwirth van Stichting Basissport Limburg in Sittard heeft maandagavond 17 december de onderscheiding Limburger van Verdienste gekregen. Dit uit waardering voor zijn langdurige inzet voor sport- en beweegactiviteiten voor ruim 7000 mensen met een verstandelijke en of meervoudige beperking in Limburg.

Hij kreeg de onderscheiding uit handen van gouverneur Theo Bovens. De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse Go for Gold Sportprijs Limburg bijeenkomst in Theater de Oranjerie in Roermond.

Inzet Gouverneur Bovens memoreerde dat Schuwirth veertig jaar lang als vrijwilliger en als bestuurder van de stichting jaarlijks aan zo’n 600 mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking beweegactiviteit heeft aangeboden, samen met 150 andere vrijwilligers en bewegingsagogen. Ook zijn bijdrage aan bewegingsrecreatie en de potentiële betekenis daarvan voor ruim 7000 burgers in Limburg worden geroemd.

Mensen met beperking Schuwirth klopte voor dit doel ook bij clubs en overheden aan om de benodigde gelden bij elkaar te krijgen. Daarnaast overtuigde hij zorginstellingen van het belang van bewegen voor mensen met een verstandelijke en of meervoudige beperking. ,,Het bewegen bracht de mensen niet alleen plezier,” zegt Bovens. ,,Maar het is ook belangrijk voor hun kwaliteit van leven. Schuwirth zag dat als geen ander.” Schuwirth heeft enkele maanden geleden afscheid genomen als directeur van Stichting Basissport Limburg.

Onderscheiding Limburger van Verdienste is een provinciale onderscheiding, die wordt toegekend aan mensen die baanbrekend werk hebben verzet voor de provincie en de Limburgers. Hun bijzondere inzet levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het imago van Limburg en of het leven en welzijn van de Limburgers.