Edwin Evers in tranen tijdens zijn afscheidslied

Print
Edwin Evers (47) hield het woensdag in de bijna laatste uitzending van zijn Radio 538-ochtendshow niet droog toen een groot aantal collega's en vrienden hem in de studio toezong. Vrijdag neemt Evers met een speciale marathonuitzending afscheid van 21 jaar extreem vroeg opstaan voor een grote groep trouwe luisteraars.

Evers zei woensdagochtend, toen hij een Nederlandstalige bewerking van de klassieker We Are The World had gehoord, met natte ogen en een brok in de keel, dat hij ‘niet al te sentimenteel’ wil gaan doen in de laatste uitzending. ,,We gaan er gewoon een leuke dag van maken en een klein beetje terugblikken. Dat biedt ons de kans om mensen te bedanken die vaak aan de telefoon kwamen of artiesten die regelmatig te gast waren in de show.”

Afscheidslied
Het afscheidslied voor Edwin Evers werd begin december in het diepste geheim opgenomen met onder anderen Guus Meeuwis, Viggo Waas, Edsilia Rombley, Berget Lewis, trijntje Oosterhuis, Jeroen van der Boom, Gerard Joling, Jan Smit, Jan Dulles, Nick en Simon, Frans Bauer, Glennis Grace en Trijntje Oosterhuis. ,,Wij zijn het team van Edwin Evers en gaan je missen’, zongen ze de dj toe. Bij het horen van de tekst van de ballade brak Evers heel even. ,,Ik vond dit heftig maar erg gaaf.”

Team
,,Wij zijn het team, van Edwin Evers. En wij als vrienden van de ochtendshow, willen wat geven. Dit is ons cadeau, met zijn allen in een lied. Je houdt er nu dan wel mee op, vergeet ons niet”, luidde het refrein.  Peter Heerschop schreef speciaal voor deze gelegenheid de tekst, de muziek werd ingespeeld door Jeroen Rietbergen (de levenspartner van Linda de Mol) en de Edwin Evers Band.

De wekker ging vroeg
Ruim twee decennia lang ging bij Evers thuis elke werkdag om 4 uur ’s ochtends de wekker. Om voldoende fit te zijn voor zijn succesvolle show Evers Staat Op, kroop de koning van Radio 538 soms al vóór het Achtuurjournaal onder de dekens. ,,Ik werd wel een beetje moe van al dat móeten’’, vertelde de dj uit het Overijsselse Hardenberg recent. ,,Dat je naar bed moet terwijl je zó graag die voetbalwedstrijd nog wilt zien.’’

Levensritme
Op de vraag hoe lastig dit levensritme was voor relaties, antwoordde de vrijgezelle Evers: ,,Je zit toch met iemand in huis die elke dag vroeg naar bed gaat. Dat is natuurlijk hartstikke ongezellig. Ik merk ook dat je er een beetje egoïstisch van wordt. Op de momenten dat ik vrij was, wilde ik in extreme mate niks meer. Alleen maar doen waar ík zin in heb. En dat werkt niet in een relatie, want dan moet je altijd wat. Dat kost me moeite.’’ Frank Dane neemt het stokje over van Edwin Evers.