Pauselijke onderscheiding voor Hans Kikken

Print
Pauselijke onderscheiding voor Hans Kikken

Pastoor Wim Miltenburg overhandigde het bijbehorende document aan Hans Kikken. Afbeelding: Parochies Heerlen Noord

Heerlen / Hoensbroek / Zuid-Limburg -

Hans Kikken (62) heeft in de Sint Corneliuskerk in Heerlerheide uit handen van pastoor Wim Miltenburg de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice ontvangen.

Gedecoreerde is ruim 24 jaar lid van het kerkbestuur geweest van de parochies in Heerlen-Noord. Als vice-voorzitter zag hij zaken altijd in een groter verband, werkte oplossingsgericht en was daarbij een gewaardeerd gesprekspartner in de contacten met het Bisdom Roermond. Hij hield de toekomst van de kerk en met name van de parochies in Heerlen-Noord voor ogen. Tijdens de eucharistieviering vond zondag ook de opening plaats van 180 jaar rondom Sint Cornelius, van Heerenweg tot Passart-Nieuwenhagen, van Schrieversheide tot Koningsbeemd. In 1939 heeft bisschop Cornelis van Bommel de parochie opgericht. Gedurende het komende jaar besteedt de parochie hier aandacht aan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen