Sint Ursula winnaar in de Dutch Internet of Things Challenge

Print
Sint Ursula winnaar in de Dutch Internet of Things Challenge

De vier leerlingen van ‘team Sint Ursula’ nemen de innovatiecheque trots in ontvangst Afbeelding: Sint Ursula Horn

Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem / Heythuysen / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort / Midden-Limburg -

Vier VWO-leerlingen van Sint Ursula Horn kwamen vrijdag 14 december als winnaar uit de bus in de finale van de Dutch IoT Challenge in Weert. IoT staat voor Internet of Things: de technologie waarbij apparaten processen uitvoeren door het uitwisselen van informatie via het internet, zonder tussenkomst van mensen. De ‘Dutch IoT Challenge’ is een innovatieproject van Keyport 2020.

De teamleden Rik Hendriks, Iris Jorissen, Daniel Mom en Dewi de Waal haalden met het ‘auto health data’-concept - een van veertien ideeën die ze tijdens de lessen Innova van mevr. Struijlaart hadden uitgewerkt - de finale in de categorie Health.

In slechts drie dagen tijd realiseerden Rik, Iris, Daniel en Dewi een pitch, een PowerPoint-presentatie en een teamshirt, waarmee ze tijdens de finale de strijd konden aanbinden met hun concurrentie. Met een strak getimede pitch en serie juist beantwoorde vragen wisten ze beslag te leggen op een (gedeelde) eerste plaats in de categorie Zorg voor het voortgezet onderwijs.

De vakjury koos per categorie (Cargo, Health, City, Agro en Algemeen) twee winnaars - één uit het voortgezet onderwijs en één uit het hoger onderwijs. De leerlingen van Sint Ursula verdienden met hun prestatie een innovatiecheque waarmee ze samen met een geschikte partner het idee verder kunnen onderzoeken en ontwikkelen. Een bank, een hbo-instituut en een bedrijf hebben al aangegeven het team te willen ondersteunen in het vervolgproces.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje