Toch subsidie voor afkoppelen riool in Swalmen

3,9 kilometer riool in Swalmen wordt komende jaren vernieuwd.© Vincent van den hoogen

Swalmenaren die regenwater willen afkoppelen van het riool kunnen hoogstwaarschijnlijk toch nog rekenen op een subsidie.

Gertie Driessen

De huidige subsidieregeling liep in oktober ten einde. In Swalmen gaan vanaf volgend jaar de Stationsbuurt en de Groenekruisbuurt op de schop. Het riool en de bestrating worden vernieuwd, wegen heringericht en er komt nieuw groen. Vanwege de vervanging van het riool zijn Swalmenaren verzocht regenwater zelf op te vangen en af te koppelen van het riool. Daaraan heeft ongeveer de helft van de betrokkenen gehoor gegeven.

Omdat de subsidieregeling net is verlopen, wilde Democraten Swalmen tijdens de voortzetting van de raadsvergadering dinsdag weten of de subsidiepot opnieuw wordt gevuld. De partij herinnerde er fijntjes aan dat er al vanaf 2012 gesproken wordt over reconstructie van de betreffende buurten. Nu er zes jaar later eindelijk een besluit ligt over de investering van 7,1 miljoen zou het uitermate vervelend zijn als de Swalmenaren op de valreep de bijdrage door de neus wordt geboord, aldus DS.

Wethouder Rens Evers meldde dat er voor de verlenging van de regeling al geld is gereserveerd. Alleen moet het college dat nog aftikken. „Maar gezien de opmerkingen in deze raad kan ik me niet voorstellen dat er collegeleden tegen zijn.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal