Bandidosbaas Ramakers: 'Die granaat kan er al maanden liggen'

Print
Nieuwstadt - Bandidos-voorman Harrie Ramakers maakt zich woensdagmiddag niet heel druk over de vondst van een granaat in zijn voortuin. “Wat moet ik zeggen? Dat ding kan er al maanden liggen."

Ramakers mocht de ontwikkelingen in zijn eigen huis afwachten.

Medewerking
Ik denk niet dat het iets te maken heeft met de uitspraak van het gerechtshof gisteren", zegt hij. "Ze ruimen het maar op. De vorige keer heb ik alle medewerking verleend, camerabeelden meegegeven en zo. Is ook helemaal niks mee gedaan. Ik wacht dit ook wel weer af.”

De granaat werd woensdagmiddag gevonden in de voortuin van het huis aan Aan de Linde in Nieuwstadt. De Explosievendienst is bezig om het op te ruimen. In eerste instantie werd besloten de handgranaat gecontroleerd tot ontploffing te brengen. Dat bleek echter niet nodig en dus werd het voorwerp gedemonteerd.

Het is niet voor het eerst dat de woning van Ramakers doelwit is van een aanslag. In 2014 sloot burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren, waaronder Nieuwstadt valt, de woning voor drie maanden. Dat deed hij na twee explosies voor de woning. Overigens tikte de rechtbank Hessels later op de vingers voor deze sluiting. Dat had hij niet mogen doen.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje