Fortuna Sittard naar kwartfinale beker na eenvoudige zege op Cambuur

Print

Afbeelding: Ermindo Armino

Een oppermachtig Fortuna had woensdagavond geen kind aan Cambuur Leeuwarden. Ondanks een domme rode kaart vlak voor tijd kwam Fortuna geen moment in de problemen: 2-1.

Fortuna had vanaf het eerste fluitsignaal de regie in handen. Het was dan ook wachten op de 1-0 en na 14 minuten had Mark Diemers die ook op zijn schoen. Novakovich speelde hem feilloos vrij, maar Diemers was niet scherp tegen zijn oude club.

Lees ook: Fortuna krijgt wat het wil in beker

Even later was het alsnog 1-0. El Messaoudi stak het middenveld over waarna Semedo van afstand geplaatst raak schoot. Cambuur stelde daar niets tegenover en dat was na rust niet anders.

Tempo
Dat de wedstrijd niet beslist werd, lag volledig aan Fortuna zelf. Het tempo ging omlaag en de spaarzame kansen waren niet besteed aan Novakovich en Diemers. De wedstrijd leek dood te bloeden, maar daar dacht Lazaros Lamprou anders over. Hoog torende hij boven de verdediging uit om de beslissende 2-0 raak te koppen.

Het enige moment van opwinding kwam in het vervolg nog op naam van Fortuna-doelman Ozer. Hij trapte dom na en mocht met rood inrukken. Dat Cambuur een minuut voor tijd de 2-1 nog mocht maken was enkel voor de statistieken, maar de plek in de kwartfinale van de beker kwam niet meer in gevaar.