Aantal WW’ers Limburg verder gedaald, winkelpersoneel weer gevraagd

Print
Aantal WW’ers Limburg verder gedaald, winkelpersoneel weer gevraagd

Afbeelding: ANP

SITTARD -

Het aantal WW-uitkeringen in Limburg is afgelopen maand opnieuw licht gedaald: met 1 procent ten opzichte van oktober en met liefst een vijfde vergeleken met november vorig jaar.

Uitkeringsinstantie UWV meldt dat eind november Limburg zo’n 17.300 WW’ers kende, waarmee het WW-percentage in de provincie op 3 procent is gekomen, gelijk aan het landelijke gemiddelde.

Opmerkelijk is de sterke daling van de werkloosheid in de Limburgse detailhandel: het aantal WW-uitkeringen voor winkelpersoneel is in vergelijking met drie jaar geleden nagenoeg gehalveerd, van ruim 2600 WW’ers in 2015 naar dik 1400 WW-uitkeringen afgelopen maand. De bloeiende economie wakkert de kooplust bij consumenten aan en daar profiteren de winkels van, verklaart UWV.

Volgens de uitkeringsinstantie komen er in Limburg vooral banen bij in de bouwmarkten, woonwinkels, supermarkten en modeshops. Ook in de webwinkels worden mensen gevraagd die bij de klantenservice of de bezorging aan de slag willen. Voor volgend jaar voorziet UWV een lichte groei van het aantal vacatures in de sector.

De grootste daling van het aantal WW-uitkeringen deed zich in Voerendaal voor, met ruim een derde minder WW’ers vergeleken met vorig jaar november. Nederweert kent het laatste WW-percentage van Limburg (2,1 procent), Venlo het hoogste (4 procent).