Drie pogingen tot doodslag bij verkeersruzie in Wessem

Print
Drie pogingen tot doodslag bij verkeersruzie in Wessem

Afbeelding: ANP

Midden-Limburg / Zuid-Limburg / Wessem -

Bij een verkeersruzie in Wessem op 27 mei heeft de 35-jarige Hendrik E. uit Spaubeek zich schuldig gemaakt aan drie pogingen tot doodslag en aan openlijk geweld tegen een groepje fietsers.

Dat verwijt maakt Openbaar Ministerie hem. E. zou rond middernacht in de buurt van de kruising Molenweg- De Lange Beemdens in Wessem op twee verschillende momenten met zijn auto zijn ingereden op fietsers. Bovendien zou hij een van de slachtoffers met een ijzeren staaf tegen zijn hoofd hebben geslagen. Hendrik E. is ’s nachts opgepakt en zit sindsdien in het huis van bewaring. Daar blijft hij voorlopig nog heeft de rechtbank in Roermond gisteren bepaald.

Zijn vriend Roy B. (34) uit Beek met wie hij die avond onderweg was, komt ook in nog niet op vrije voeten. Justitie verdenkt hem van het plegen van openlijk geweld en het slaan met een ijzeren staaf. De man ontkent. Hij zou slechts tussenbeide zijn gekomen omdat zijn vriend werd belaagd door de groep van zeven of acht fietsers.

Het conflict ontstond omdat Hendrik E. de fietsers, naar hun zeggen, met zijn auto de weg zou hebben afgesneden. Toen een van hen E. daar bij een tankstation waar hij stopte op aansprak, sloeg de vlam in de pan. De beweerde slachtoffers zeggen dat E. een van hen omver heeft gereden. Weer onderweg richting A2 zou hij zijn auto hebben gekeerd en in een doodlopend straatje op enkele fietsers die zich daar wilden schuilhouden zijn ingereden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen