Fake-account Nicky ‘smakeloos en grievend’

Print
Fake-account Nicky ‘smakeloos en grievend’

Nicky Verstappen Afbeelding: beeldbewerking De Limburger

Heibloem / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Zuid-Limburg / Noord-Limburg -

De familie van Nicky Verstappen is geschokt door een nepaccount op Twitter dat onder de naam en met de foto van Nicky is aangemaakt. In een tweet beweert deze nep-Nicky dat hij ‘lekker’ met zijn ‘groep 8 kornuiten’ op kamp gaat.

Namens de familie reageert Peter R. de Vries op het account en het bericht. „De familie kan zich niet voorstellen dat een weldenkend mens zoiets plaatst.” De familie liet donderdagmiddag weten te bekijken of er stappen ondernomen kunnen worden om het account, met de profielfoto van de in 1998 dood aangetroffen Nicky, verwijderd te krijgen. Dat is inmiddels niet meer nodig. Na vragen van De Limburger is de pagina ‘opgeschort’. Twitter wil niet ingaan op de kwestie, omdat er nooit wordt gereageerd op individuele gevallen, aldus een woordvoerster.

Blokkeren

Tientallen Twittergebruikers ergerden zich de afgelopen dagen aan de tweet die op 17 december online ging.

Lees ook: Zus Nicky Verstappen: ‘Ik wil Jos Brech laten voelen wat hij ons heeft aangedaan’

De foto die bij de tweet is geplaatst, is jaren geleden genomen tijdens een kamp van groep 8 van de Antoniusschool in Voorhout. Directrice Dorien van Doeveren distantieert zich van de tweet en het misbruik van de foto. Ze noemt het ‘uiterst vervelend’ dat dit is gebeurd, en gaat onderzoeken hoe de foto op het nepaccount terecht heeft kunnen komen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen