FILMFESTIVAL

Limburg Film Festival groeit

Print
Limburg Film Festival groeit

Beeld uit de documentaire ‘Becky Bulldozer’. Afbeelding: Steffie Storms

Noord-Limburg / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Het Limburg Film Festival (LFF) in Venlo heeft met zeventig inzendingen een nieuw record bereikt. Ook het festival zelf groeit, van vijf naar zes festivallocaties. Het LFF vindt plaats op 11, 12 en 13 januari 2019.

Van de zeventig inzendingen zijn uiteindelijk zestien producties genomineerd. De zestien kanshebbers maken - verdeeld over vier categorieën - kans op filmprijzen: voor lange en korte documentaire en kort en lange speelfilm.

De inzendingen zijn gemaakt door professionele makers, amateurs en beginnelingen. De nieuwe artistiek leider van het Limburg Film Festival, de Baarlose filmmaker Bart Hölscher, is in zijn nopjes met het grote aantal inzendingen. „Het is ontzettend te gek dat er zoveel animo is.”

In de categorie lange speelfilm zijn ‘De film van Dylan Haegens’, ‘La Holandesa’ van Marleen Jonkman, ‘My Foolish Heart’ van Rolf van Eijk en ‘Rafael’ van Ben Sombogaart genomineerd.

In de categorie korte film dingen mee: ‘Fucking Cola’ van Sophie van de Pol, ‘Hirofumi’s Suitcase’ van Natasja Pattipeilohy, ‘Morfine’ (Leon Golterman) en ‘Voor galg en rad’ van Paul Haans en Jeroen Wielheesen.

Genomineerden voor lange documentaire zijn: ‘Mannen in zwart’ van Sander Selen, ‘Paradogma’ van Marijn Poels, ‘Thuisland’ Ruud Lenssen en ‘Voetbal is oorlog’ van Hans Heijnen.

Korte documentaires die in de race zijn: ‘At midnight plays a dance tune’ van Roy Seerden, ‘Becky Bulldozer’ van Steffie Storms, ‘Dating Applicatie’ van Michiel Ubels en ‘Floor’ van Ruud Lenssen en Marijn Poels.

Op 11, 12 en 13 januari 2019 vindt de derde editie plaats van het Limburg Film Festival. Verspreid over zes festivallocaties in de binnenstad van Venlo draaien zeventig films van Limburgse makers. Vorig jaar waren dat nog 34 films.

Het festival wordt geopend in Poppodium Grenswerk met de bioscooppremière van de korte speelfilm ‘Voor Galg en Rad’ van Paul Haans over de Bokkenrijders en de documentaire ‘Mannen in zwart’ van Sander Seelen en Johan Hauser over Limburgers die hun werk doen in de schaduw van muzikale wereldacts.

www.limburgfilmfestival.nl