IJskoud het nieuwe jaar in duiken

Naar verwachting 150 duikers gaan op 1 januari te water in Maasbree voor een frisse start van het nieuwe jaar. © Charl Janssen Papilio

Voor de negende keer vindt op 1 januari traditiegetrouw de Unox Nieuwjaarsduik plaats bij BreeBronne Maasbree.

Vera Feltges

„Naar verwachting gaan zo’n 150 duikers ‘te water’”, aldus de organisatie. „De duik in Maasbree heeft al jarenlang de meeste deelnemers van Limburgse.” Deelnemers verzamelen zich om 12.00 uur. Na inschrijving, omkleden en warming-up, wordt om 13.00 uur het startsein gegeven. “Na de duik kunnen ze zich lekker warm douchen. Doorgewinterde bikkels kunnen na de duik meedoen aan de Cool Challenge. Deze koude ervaring wordt professioneel begeleid door organisatoren van Cool Challenge Limburg. Zij hanteren hierbij de Iceman methode.”

Officieuze nieuwjaarsreceptie

Het evenement vormt jaarlijks de officieuze nieuwjaarsreceptie van Maasbree en omstreken die met tientallen vrijwilligers wordt georganiseerd. Er is ook gezorgd voor live muziek en entertainment. De opbrengsten van de duik gaan naar Herberg Papilio, een stichting die gezinsvakanties aanbiedt aan families die een kind verloren zijn. „Om het verlies een plek te geven maar ook om samen weer aan de familieverhoudingen te werken”, vertelt bestuurslid Marjo van Meegen. Ieder jaar kan er ruim 1500 euro bijgeschreven worden op de rekening van de stichting dankzij Maasbreese middenstanders die de duik sponsoren, de deelnemers en de toeschouwers.

Aanmelden

Deelnemen aan de duik kost 5 euro, waarvoor iedere deelnemer de iconische Unox muts en een kop erwtensoep krijgt. Deelnemers kunnen zich vooraf aanmelden via www.nieuwjaarsduikmaasbree.nl of melden op 1 januari tot 12.45 uur bij BreeBronne in Maasbree. Toeschouwers zijn net zo welkom.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal