Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Dit artikel is voor abonnees. Verder lezen?

Culinair Limburg, van koploper tot achterblijver

Culinair Limburg, van koploper tot achterblijver

Afbeelding: ANP Graphics

Maastricht / Itteren -

Nog nooit was Michelin zo hard voor de Limburgse tophoreca. Vier sterren tegelijk moesten Limburgse koks inleveren. Hoe komt het dat Limburg van dynamische koploper tot ingezakte achterblijver is gedegradeerd?

Verwarring in de keukens van Limburgse topkoks. Ineens telt Limburg vier Michelin-sterren minder. En niet zomaar beginners moesten hun ster afstaan. Château Neercanne in Maastricht had 34 jaar een ster. Dat is langer dan elk ander restaurant in Limburg. Zelfs landelijk zijn er niet veel restaurants die zo lang onafgebroken de Michelin-ster wisten te behouden. Paul Pollux uit Steyl behoorde tot de weinige koks, die 12 jaar aan één stuk een ster hadden maar de Aubergine-kok moet nu ook ‘sterloos’ ...