Feyenoord heeft aan één doelpunt genoeg

Print
Feyenoord heeft aan één doelpunt genoeg

Afbeelding: ANP

In de competitie presteert Feyenoord grillig, maar in de beker blijft de Rotterdamse ploeg wel winnen. De titelhouder in het bekertoernooi bereikte de kwartfinales met winst op FC Utrecht. Eén doelpunt volstond om het elftal van trainer Dick Advocaat uit te schakelen: 1-0.

De Rotterdammers lieten tegen Utrecht weer een heel ander gezicht zien dan vijf dagen eerder tegen Fortuna Sittard. Toen speelde het elftal van Giovanni van Bronckhorst slap en zonder overtuiging, met een beschamende nederlaag als resultaat, het eerste puntenverlies van dit seizoen voor eigen publiek (0-2). Mochten de Rotterdamse fans door de resultaten in de voorgaande weken weer een beetje hoop hebben gekregen op het kampioenschap, dan is die na de blamage tegen Fortuna alweer verdwenen. Net als vorig jaar heeft Feyenoord alleen het bekertoernooi nog als reddingsboei.

Tempo

FC Utrecht was de afgelopen weken onder leiding van Advocaat in gestaag tempo opgeklommen op de ranglijst van de eredivisie. De 71-jarige Hagenaar debuteerde eind september als trainer van Utrecht met een nipte nederlaag in De Kuip (1-0) en sindsdien had zijn elftal nog maar één keer verloren. Bij het tweede bezoekje van dit seizoen aan De Kuip kon de ploeg van Advocaat echter niet overtuigen. Het leek af en toe of de ploeg uit de Domstad in gedachten al bij de thuiswedstrijd van zondag tegen Ajax was, voor veel fans het belangrijkste duel van het jaar.

Feyenoord domineerde, maar verzuimde wel om de zege al in een vroeg stadium veilig te stellen. Na de openingstreffer in de 26e minuut van Tonny Vilhena, die de bal op aangeven van Sam Larsson in twee instanties langs doelman David Jensen kopte, creëerde de thuisclub kans op kans. De teruggekeerde aanvoerder Robin van Persie kreeg de bal echter maar niet langs Jensen. Luis Sinisterra, na rust in het veld gekomen voor Steven Berghuis, raakte de paal na een flitsende aanval van Feyenoord.

Slotfase

Omdat de 2-0 uitbleef, werd het in de slotfase toch nog spannend toen FC Utrecht eindelijk aanzette. Jens Toornstra haalde in blessuretijd een bal van de lijn en hielp Feyenoord daarmee naar de laatste acht.