Humberto Tan gaat bij RTL opvolger Voetbal Inside presenteren

Print
Humberto Tan gaat bij RTL opvolger Voetbal Inside presenteren

Humberto Tan Afbeelding: AD/ANP Kippa

Humberto Tan (53) gaat inderdaad een nieuw sportpraatprogramma bij RTL presenteren. De eerste uitzending van de opvolger van Voetbal Inside is zondag 20 januari, zo maakte Tan vrijdagmorgen op de radio bekend tijdens de afscheidsshow van de vertrekkende Edwin Evers.

De voormalig talkshowhost van RTL Late Night presenteerde recent twee proefuitzendingen die in het geheim werden opgenomen in Hilversum. Wel was al duidelijk dat RTL 7 het programma begin volgend jaar op de buis wil brengen, zeer waarschijnlijk geprogrammeerd tegenover Rondo, het sportprogramma met Jack van Gelder op Ziggo Sport.

Blikvanger

Jarenlang was Voetbal Inside, en daarvoor Voetbal International, een van de grote blikvangers op RTL 7 met presentator Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen in de hoofdrollen. Het trio werd afgelopen zomer ingelijfd door Talpa van John de Mol, waar ze een contract tekenden voor vier jaar. Het programma ging door als Veronica Inside en hield dus de initialen (VI).

De merknaam Voetbal Inside bleef in handen van RTL en ging verder als een online-platform. De site kent een groot aantal bezoekers en een populair Twitteraccount met bijna 140.000 volgers. Of RTL deze naam ook daadwerkelijk zal koppelen aan het nieuwe tv-programma is nog niet bekend.

Late Night

Tot juni van dit jaar presenteerde Humberto Tan RTL Late Night waar hij plaats moest maken voor Twan Huys. Tan, die in mei zijn contract bij RTL verlengde, deed Dance Dance Dance en presenteert ook Holland’s Got Talent. Hij heeft veel affiniteit met sport, Tan werkte voor Studio Sport en Eredivisie Live.