‘Zangeres’ Marijke Helwegen lanceert aandoenlijke kerstsingle

Print
Geleen - De Geleense Marijke Helwegen (69), boegbeeld van de plastische chirurgie in Nederland, heeft vrijdag een opmerkelijke kerstsingle gelanceerd. Daarin roept ze, aandoenlijk en een beetje bibberig ‘zingend’, Nederlanders op voortaan wat liever voor elkaar te zijn.

In het lied brengt ze de vorig jaar overleden burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan, in herinnering. Van der Laan stierf aan de gevolgen van longkanker en riep in ettelijke van zijn toespraken op tot meer naastenliefde. Die uitspraak inspireerde Helwegen tot de tekst van het kerstnummer. In de bijbehorende videoclip geeft Marijke zelf alvast het goede voorbeeld. Ze knuffelt als een soort ‘liefdeskoningin’ wat af met iedereen, inclusief een aantal dieren.

KWF Kankerbestrijding
Helwegen, die het lied ‘een ode aan Van der Laan’ noemt, hoopt dat Nederlanders door de kerstsingle even terugdenken aan de liefdevolle boodschappen van de oud-burgemeester. Met die kerstgedachte in het achterhoofd wil ze kijkers en luisteraars aansporen te doneren aan KWF Kankerbestrijding.

Lekkende borstimplantaten
De mediapersoonlijkheid had tijdens de opnamen van de clip al last van twee lekkende borstimplantaten die ze vorige week in het ziekenhuis liet verwijderen. Volgens Helwegen heeft de fabrikant van de protheses vijftien jaar geleden een te rooskleurig beeld geschetst over de houdbaarheid. Boos op het bedrijf is ze niet. ,,Dit waren protheses van vijftien jaar geleden. Vandaag de dag zijn ze verder doorontwikkeld‘’, aldus Helwegen die voortaan door het leven gaat met een kleinere cupmaat.