Sociaal

Maastrichtse minima dagje naar Efteling

Print
Maastrichtse minima dagje naar Efteling

Attracties in de Efteling. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Maastricht / Itteren -

Vanuit Maastricht vertrekken zaterdag 22 december drie volle bussen, met 39 Maastrichtse gezinnen die in armoede leven, naar de Efteling. Wethouder Bert Jongen vergezelt hen bij de trip die is bedoeld om hen een onbezorgde dag te bezorgen.

Het dagje naar avonturenpark de Efteling is een initiatief van de nationale stichting Het Vergeten Kind. In totaal reizen er circa 1500 kinderen per bus vanuit 37 gemeenten naar Kaatsheuvel. In elke bus zit ook een burgemeester of een wethouder.

De 39 Maastrichtse gezinnen die meegaan zijn door aan de gemeente verbonden welzijnsorganisaties benaderd voor het uitstapje vlak voor de kerstdagen.

In één van de bussen die vanaf de Maasboulevard bij de Hoge Brug vertrekken, reist Bert Jongen, wethouder jeugdzorg, mee.

De bus vertrekt op zaterdag 22 december om 08.45 uur bij de bus parkeerplaatsen op de Maasboulevard ter hoogte van de Hoge Brug en de parkeergarage. Ook kinderen uit de Limburgse gemeenten Sittard-Geleen, Roermond, Venray en Weert reizen met bussen naar het pretpark.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen