Sociaal

Maastrichtse minima dagje naar Efteling

Print
Maastrichtse minima dagje naar Efteling

Attracties in de Efteling. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Maastricht / Itteren -

Vanuit Maastricht vertrekken zaterdag 22 december drie volle bussen, met 39 Maastrichtse gezinnen die in armoede leven, naar de Efteling. Wethouder Bert Jongen vergezelt hen bij de trip die is bedoeld om hen een onbezorgde dag te bezorgen.

Het dagje naar avonturenpark de Efteling is een initiatief van de nationale stichting Het Vergeten Kind. In totaal reizen er circa 1500 kinderen per bus vanuit 37 gemeenten naar Kaatsheuvel. In elke bus zit ook een burgemeester of een wethouder.

De 39 Maastrichtse gezinnen die meegaan zijn door aan de gemeente verbonden welzijnsorganisaties benaderd voor het uitstapje vlak voor de kerstdagen.

In één van de bussen die vanaf de Maasboulevard bij de Hoge Brug vertrekken, reist Bert Jongen, wethouder jeugdzorg, mee.

De bus vertrekt op zaterdag 22 december om 08.45 uur bij de bus parkeerplaatsen op de Maasboulevard ter hoogte van de Hoge Brug en de parkeergarage. Ook kinderen uit de Limburgse gemeenten Sittard-Geleen, Roermond, Venray en Weert reizen met bussen naar het pretpark.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →