Rooijakkers in technische staf Team Sunweb

Print
Rooijakkers in technische staf Team Sunweb

Team Sunweb heeft oud-wielrenner Piet Rooijakkers toegevoegd aan de technische staf. Rooijakkers wordt expert van de onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling van de WorldTourploeg.

Teambaas Iwan Spekenbrink heeft daarnaast de Australische Narelle Neumann vastgelegd als chef van de wetenschappelijke afdeling die zich bezighoudt met voeding, data en trainingen.

Tour

Rooijakkers reed van 2006 tot en met 2010 voor Skil-Shimano, de voorloper van Sunweb. De 38-jarige deed in 2009 mee aan de Tour de France, waar hij moest opgeven na een val in de ploegentijdrit.

,,Zijn ervaring als profrenner zal een voordeel zijn, maar ook zijn tijd buiten het wielrennen maakt dat hij in staat zal zijn om onze onderzoeksprojecten te leiden”, zegt Spekenbrink. ,,Piet was een van de eerste wielrenners in ons team en het is geweldig om hem na al die jaren terug aan boord te hebben.”

Sunweb heeft daarnaast Ben Lambregts en de Fransman Nicolas Marche vastgelegd. Lambregts komt van de Continentale ploeg Delta Cycling en gaat zich vooral op de opleidingsploeg richten. Marche wordt ploegleider van de vrouwenploeg.