Oudejaarswandeling en varia-avond IVN Ulestraten

Print
Oudejaarswandeling en varia-avond IVN Ulestraten

Beeld van de oudejaarswandeling 2018: het mosterdzaadveld langs de Genzonweg. Afbeelding: IVN Ulestraten

Ulestraten -

Voor IVN Ulestraten is de kerstvakantie een drukke periode. Voor en na de jaarwisseling zijn namelijk twee grote activiteiten.

Zondag 30 december houdt IVN Ulestraten de 39e editie van de oudejaarswandeling. Ook dit keer wordt een leuke route uitgezet in de mooie omgeving van Ulestraten. De wandeling gaat over het licht golvend plateau van Schimmert met prachtige vergezichten en aan de randen de diep ingesneden dalen. Deelnemers passeren buurtschappen zoals Raar, Waterval en de Wijngaardsberg met hun brongebieden. Extra aandacht tijdens deze wandeling krijgen de oude, nu blootgelegde wijnterrassen op de hellingen.

Nooddammen

Ook de dit jaar aangelegde nooddammen in het landschap komen aan bod. Die gaan ervoor zorgen dat het lager gelegen gebied - de kern Meerssen - wordt gevrijwaard van wateroverlast en niet te vergeten de regenwaterbassins. Al deze elementen in het landschap zorgen voor een wandeling die heel gevarieerd is.

Het vertrek is om 14.00 uur vanaf het Kerkplein (Dorpstraat) te Ulestraten. Na de wandeling kunnen deelnemers weer genieten van een gezellig samenzijn in het IVN lokaal Onder d’n Huppel ingang Pastoor van Eijsstraat. Informatie: Fred Erkenbosch 06-82987793.

Slak

IVN Ulestraten houdt vervolgens op woensdagavond 2 januari een Varia-avond, waarbij twee verschillende onderwerpen op het programma staan. Deze presentatie begint om 19.30 uur in het verenigingslokaal Onder d’n Huppel van IVN Ulestraten, onder het gemeenschapshuis Dorpstraat 1 in Ulestraten.

Tevens bestaat dan de mogelijkheid om nieuwjaarswensen te delen. Voor de pauze verteld Stef Keulen van IVN Nuth over een bijzondere slak die in Waterval voorkomt. Na de pauze maakt André Ament de aanwezigen deelgenoot van zijn natuurbeleving in Oeganda. Bezoekers krijgen onder andere dieren te zien op de savanne, in en langs de Nijl en in de regenwouden, waaronder chimpansees en gorilla’s.

Nadere informatie: tel. 043-3643740.