Springruiters Lemmen, Linssen en Kersten pieken voor Limburg

Print
Springruiters Lemmen, Linssen en Kersten pieken voor Limburg

Rogier Linssen en Quantas in actie Afbeelding: Eva van den Adel

Kronenberg -

Rogier Linssen, Patrick Lemmen en Lars Kersten hielden donderdag 20 december de eer niet alleen hoog voor Nederland, maar ook voor Limburg op de eerste dag van de Christmas Show in De Peelbergen. De drie lokale ruiters maakten de dienst uit in de Medium Tour kwalificatie over 1.40m, de youngster tour en het 1.30m.

Linssen zadelde voor zijn zegerit in het 1.40m de elfjarige Quantas 15. De Quintero-ruin, die in zijn carrière onder andere uitkwam onder Lauren Hough, maakte in 57.29 korte metten met de tijd van Zarthago Br Z en diens Tsjechische ruiter Jan Maly (58.26).

Vorige maand wist het paar al de tweede plaats te bemachtigen in het 1.40 m in Kronenberg. “Deze winst is weer mooi meegenomen. Als het meezit, voeg ik er dit weekend nog eentje aan toe, maar we zullen zien.”

Provinciegenoot Lemmen zag zijn kans schoon in de jonge paarden rubriek. Hij verwees met de zesjarige Zirocco Blue-telg Hugo Boss de Turkse ruiter Omer Karaevli en Istinov (v. Ustinov) met een tijdsverschil van 0.32 seconden naar de tweede plaats. De derde plaats in deze rubriek werd bezet door Neder-Mexicaan Ernesto Canseco en Glasgow vh Merelsnest-merrie Houlana V.S.

Met de door F. Raats uit Nispen gefokte Giwana maakte Lars Kersten de Limburgse piek tijdens de Christmas Show in De Peelbergen compleet. In het 1.30 nam de Limburger in 27.17 de leiding over Oekraïner Ferenc Szentirmai en Lord Pezi-nakomeling Luniko (27.95). In deze rubriek sloot de wereldberoemd eventer en niet onverdienstelijk springruiter Michael Jung voor Duitsland aan op de derde plaats.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje