Roda reist vol vertrouwen naar Den Bosch

Print
Roda reist vol vertrouwen naar Den Bosch

De wedstrijd tegen Ajax deed het zelfvertrouwen van Roda goed. Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Roda JC reist zaterdag vol vertrouwen af naar Den Bosch, waar een belangrijke wedstrijd wacht in de strijd om de periodetitel.

Ondanks het feit dat er verloren werd na strafschoppen, hielden spelers en trainers toch een goed gevoel over aan de bekerkraker tegen Ajax.

Periodetitel

„We hebben direct na afloop tegen elkaar gezegd: dit moeten we meenemen naar dit weekend”, blikt trainer Robert Molenaar terug. Zijn ploeg is nog volop in de race voor de tweede periode. Als de resultaten op de andere velden vrijdagavond goed uitpakken, kan Roda die prijs bij winst zaterdagavond al grijpen. „We gaan vol voor de overwinning. Er zijn wel eens wedstrijden in het seizoen denkbaar waarin je ook genoegen neemt met een puntje, maar dat is nu dus zeker niet het geval”, is de trainer duidelijk.

Jensen

Roda moest woensdag diep gaan tegen Ajax. De negentig minuten plus verlenging hebben er bij sommige spelers flink ingehakt. Voor wie de wedstrijd tegen Den Bosch zeker te vroeg komt is Richard Jensen. De Finse centrumverdediger raakte in het bekerduel geblesseerd aan zijn knie en is waarschijnlijk vier tot zes weken uitgeschakeld. Ook Chance Simakala en Tom Muyters ontbreken nog steeds.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: