Leed na verzwijgen dood fietsmaat moet vergoed

Print
Leed na verzwijgen dood fietsmaat moet vergoed

Afbeelding: ANP

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld -

De man die in juli 2015 zijn ten val gekomen fietsmaat Henk van Gulik tijdens een mountainbiketocht stervend achterliet op de Vaalserberg, moet boeten.

De rechtbank Limburg heeft bepaald dat hij de ouders van Henk - Jan van Gulik en Ans Thole uit Venlo - 5000 euro moet betalen voor het toegebrachte leed. 

Lees ook: ‘De lafaard zal weten wat hij ons en Henk heeft aangedaan’

Volgens de rechter is de metgezel van Van Gulik flink in de fout gegaan toen hij de Venlonaar op een bloedhete julidag zwaargewond en hulpeloos achterliet in het bos.

Gulik kwam tijdens een afdaling zo ongelukkig ten val, dat hij overleed. Zijn metgezel reed zonder alarm te slaan terug naar Venlo. Daar barbecuede hij ’s avonds met vrienden. Een wandelaar vond de dode pas twee dagen later. Het lichaam had urenlang in de zon gelegen en was in verregaande staat van ontbinding. Het gevolg: Jan en Ans konden geen waardig afscheid nemen van hun kind. Ook dat rekenen de rechters de fietsmaat zwaar aan.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →