John de Mol kaapt Dance Dance Dance weg bij RTL: volgend jaar op SBS6

Print
John de Mol kaapt Dance Dance Dance weg bij RTL: volgend jaar op SBS6

Afbeelding: ANP kippa

John de Mol kaapt het succesvolle programma Dance Dance Dance weg bij RTL, waar het meest recente seizoen nog werd gepresenteerd door Chantal Janzen en Humberto Tan.

De dansshow, die wordt gemaakt door De Mols bedrijf Talpa, is vanaf volgend jaar te zien op SBS6. Dat bevestigen woordvoerders van Talpa en RTL aan het AD. Dance Dance Dance is na de zangwedstrijd It Takes 2 het tweede grote format dat John de Mol van RTL naar SBS haalt.

,,Als de prijs- en kwaliteitsverhouding uit elkaar gaan lopen, varen we onze eigen koers’’, laat een woordvoerster van RTL vrijdagavond weten. ,,Maar dit betekent niet dat er op RTL niet meer gedanst wordt.’’

Dance Dance Dance was vier seizoenen lang een paradepaardje van RTL, dat vooral de eerste seizoenen steevast meer dan een miljoen kijkers trok. Het laatste seizoen, gepresenteerd door Chantal Janzen en Humberto Tan, eindigde afgelopen september.

Rooftocht

John de Mol - met zijn bedrijf Talpa eigenaar van de tv-zenders SBS6, Net5, Veronica en SBS9 - lijkt bezig te zijn met een ware rooftocht. Eerder dit jaar werd al bekend dat hij It Takes 2 naar SBS6 haalde, een programma dat op RTL4 eveneens vaak goed was voor hoge kijkcijfers. En als het aan de mediamagnaat ligt, verhuist ook The voice of Holland, het pronkstuk van RTL dat hij eveneens produceert.

De Mol haalde het afgelopen jaar ook al meerdere presentatoren weg bij RTL, zoals het voormalige Voetbal Inside-trio Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. Ook Johns zoon Johnny verkaste naar Talpa, evenals RTL-coryfee Gordon. Het lijkt een kwestie van tijd voordat het laatste kijkcijferkanon van RTL, Johns zus Linda, ook de overstap maakt. Zij staat nog enkele maanden onder contract bij RTL.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen