Bewoners van acht appartementen van woonzorgcentrum in Weert na brand weer naar huis

Print
Bewoners van acht appartementen van woonzorgcentrum in Weert na brand weer naar huis

Afbeelding: Nederweert24

Weert -

In een woonzorgcentrum Zuyderborgh aan het St. Jozefhof in Weert is er zaterdagochtend brand geweest in een van de bergingen waar scootmobiels en fietsen stonden. De brand brak om 6.20 uur uit. Acht appartementen moesten worden ontruimd, inmiddels zijn de woningen weer vrijgegeven en kunnen de bewoners terug naar huis.

De brandweer moest acht appartementen in het woonzorgcentrum ontruimen omdat er veel rook vrijkwam die zich verspreidde door de appartementen en de gang van het complex. Het ging om appartementen waar bewoners zelfstandig wonen. De bewoners werden tijdelijk opgevangen bij Land van Horne.

De brand werd opgeschaald naar middelbrand omdat er een flinke rookontwikkeling was.

Metingen

De brandweer verrichtte metingen in de woningen. Waar nodig werden de woningen met een ventilator schoon geblazen zodat er geen schadelijke restanten van rook bleven hangen. Salvage, brandweer en de eigenaar van de woningen, Wonen Limburg, beslisten nadat alle woningen rookvrij waren dat de bewoners terug naar hun appartementen konden keren.

Twee ambulances kwamen uit voorzorg ter plaatse. Volgens de brandweer is de brand waarschijnlijk veroorzaakt door een defect aan één van de elektrische scootmobielen.

Bewoners van acht appartementen van woonzorgcentrum in Weert na brand weer naar huis
Foto: Nederweert24

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →