PSV bouwt medisch centrum voor de regio

Print
PSV bouwt medisch centrum voor de regio

Op De Herdgang komt een nieuw centrum voor (top)sport en medische kennis. Afbeelding: ED/Ronald Otter

Op trainingscomplex De Herdgang van PSV komt een nieuw sportmedisch centrum waar niet alleen de eigen spelers terecht kunnen met blessures, maar alle sporters uit de regio Eindhoven.

De koploper in de eredivisie bouwt het zogenoemde Sports Performance Center samen met de St. Anna Zorggroep. Er is een intentieverklaring getekend waarin is afgesproken dat beide partijen de komende maanden hun plannen nader uitwerken. Het plan is in de loop van 2019 te beginnen met de bouw.

Directeur Toon Gerbrands van PS noemt het een ‘uniek concept’, gericht op blessurepreventie, prestatieverbetering en sportmedische innovatie. ,,Topsporters, hobbysporters, maar ook het bedrijfsleven zullen van dit initiatief profiteren”, aldus de directeur in een bericht op de website van de club. ,,Wij zijn altijd op zoek naar die paar procentjes winst en innovatie is een kernwaarde van PSV. Daarnaast zijn wij ons zeer bewust van onze rol binnen de regio’’, aldus Gerbrands.

De directeur licht de plannen toe: ,,We leveren graag een bijdrage aan het verhogen van de vitaliteit in ons achterland. Binnen dit centrum gaan we samen met St. Anna Zorggroep fors inzetten op sportinnovatie en baanbrekend onderzoek. De kennis die we daar opdoen zal de topsport verder brengen en vervolgens ook de ‘gewone’ sportliefhebbers, maar ook het bedrijfsleven in de regio. Zij zullen massaal profiteren van hetgeen we op De Herdgang straks ontwikkelen.’’

PSV en de St. Anna Zorggroep willen ook het bedrijfsleven en regionale instellingen uit de gezondheidszorg en het onderwijs betrekken bij de plannen.