Eindejaarsactiviteiten in Museum De Locht

Print
Eindejaarsactiviteiten in Museum De Locht

Museum De Locht in winterse sferen. Afbeelding: Museum De Locht

Melderslo -

In de periode rond Kerstmis en Nieuwjaar is Museum De Locht in kerstsfeer ingericht en zijn er diverse activiteiten en demonstraties.

Zaterdag 29 december om 14.00 uur is er het ‘Melders Ommetje’, een traditionele Oudejaarswandeling vanaf Museum de Locht. Voor €5 krijgen deelnemers een wandeling van 5 km aangeboden met gids en een kop erwtensoep na afloop.

Zondag 30 december worden er speciale broden (‘platsen’) gebakken in de bakoven van Museum de Locht. Kinderen mogen de bakker daarbij helpen. De stroopmakerij is geopend en er is een optreden van het koor Merlina.

Bezoekers kunnen tevens een tweetal wisselexposities bezoeken: ‘Slaapkamergeheimen’ met alledaags en bijzonder linnengoed dat was ondergebracht in de ouderlijke slaapkamer in grootmoeders tijd en ‘Winter verbeeld’ met winterse taferelen gevat in aquarellen, foto’s, schilderijen en tekeningen.

Het museum is open op zaterdag, zondag en woensdag van 10.00-17.00 uur (Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten).

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →