Grote twijfels bij bankroet hoveniersbedrijf Roosteren

Print
Grote twijfels bij bankroet hoveniersbedrijf Roosteren

Afbeelding: © iStock

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert -

Het faillissement van hoveniersbedrijf Eco Verde in Roosteren heeft bij de curator op zijn zachtst gezegd voor gefronste wenkbrauwen gezorgd.

In zijn solventieverslag spreekt hij onomwonden zijn twijfels uit over het bankroet van de onderneming die nauwelijks een jaar heeft bestaan. Volgens de eigenaar is het bedrijf ten onder gegaan omdat het personeel er een puinhoop van maakte toen hij ziek werd. Bovendien zou een klant die opdracht had gegeven voor een grote klus de rekening niet hebben betaald. De curator zegt niet eens te kunnen controleren of die laatste beschuldiging klopt omdat de hovenier niet of nauwelijks administratie heeft bijgehouden. In plaats van op financiële overzichten stuitte hij op stapels grotendeels ongeopende brieven. De curator is dan ook van mening dat er sprake is geweest van onbehoorlijk bestuur. De hovenier zal daarom binnenkort nader aan de tand worden gevoeld door de rechter-commissaris.

De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg