Kerstspecial: zeven bijzondere verhalen over moeders

Print
Kerstspecial: zeven bijzondere verhalen over moeders

Afbeelding: De Limburger

Inspiratiebron, troosteres, steun en toeverlaat. De kerstbijlage van De Limburger staat in het teken van moeders.

Hier vind je alle aangrijpende, persoonlijke, wonderlijke en optimistische verhalen:

Wat is dat toch, die band met je moeder?
Een gezellige kletskous, een zorgzaam type of een strenge ouder? Wij vroegen diverse Limburgers naar de band met hun moeder en haalden met hen herinneringen op.

'Mijn moeder benadrukte dat wij, haar dochters, zelfstandig moesten worden'
José Meijer is bestuurder bij de vakbond FNV en vicevoorzitter van het pensioenfonds ABP. Opkomen voor de zwakkeren in de samenleving staat hoog in het vaandel van de Weertse.

Heintjes loflied voor alle moeders
Hij brak in 1967 als jochie van elf door met de Nederlandstalige versie van het lied ‘Mama’. Heintje Simons – de Nachtegaal van Bleijerheide – was van de ene op de andere dag een internationaal kindsterretje.

'Onze Lieve Vrouw zorgt voor kleine en grote wonderen'
Ze staat of hangt in elke Limburgse kerk en talloze wegkapellen. Maria, de moeder der moeders. Onze-Lieve-Vrouw of Slevrouwe biedt velen inspiratie, troost, hoop en steun. 

Twee moeders, een mama
Twee moeders. De kinderen Celine en Elles worden sinds ze kleuter zijn opgevoed door twee vrouwen en dat voelt heel natuurlijk voor ze. 

Het blijvende gemis van een knuffel
Karin verbreekt het contact met haar moeder in 2005. Blijft weg bij haar sterfbed. Gaat niet naar de uitvaart. Karin kreeg meer slaag dan liefde van haar moeder.

Leven met machteloze moeder: wonden die nooit zullen helen
Ze is traag van begrip en toont nauwelijks interesse in de wereld om haar heen. Chef sport van De Limburger Patrick Delait heeft een moeizame relatie met zijn moeder die nooit in staat was haar moederrol te vervullen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen