Arrestaties bij protest gele hesjes Parijs

Print
Arrestaties bij protest gele hesjes Parijs

Afbeelding: EPA

Rond nieuwe protesten van de zogenoemde gele hesjes in Parijs zijn 65 mensen gearresteerd.

Volgens Franse media is onder de arrestanten een van de kopstukken van de beweging, Eric Drouet. Het protest verliep verder rustig. In heel Frankrijk waren er weer acties waaraan ongeveer 38.600 mensen meededen. Het was de zesde zaterdag op rij dat demonstranten in gele hesjes de straat op gingen.

Blokkades

In Parijs telde de politie rond achthonderd actievoerders. Die zouden aanvankelijk richting Versailles wandelen maar veranderden op het laatste moment van gedachte. De wijk Montmartre werd het doel. Drouet werd door de politie meegenomen wegens het illegaal organiseren van een demonstratie op de openbare weg en wapenbezit.

Elders in Frankrijk waren er blokkades van wegen zoals op de A2 en A22 bij de grens met België. Bij een blokkade op de tolweg ten zuiden van de Franse stad Perpignan kwam een automobilist om toen hij op een stilstaande vrachtwagen botste.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →