Knokken Fortuna beloond, Sittardenaren pakken punt met tien man

Print

Afbeelding: Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Geleen / Graetheide / Windraak - Een hardwerkend Fortuna heeft zaterdagavond een knap punt gepakt. Tegen Groningen bleef de ploeg meer dan een helft lang overeind met 10 man: 0-0.

Het duel in Sittard begon gezapig. Beide ploegen speelden in een laag tempo en creëerden nauwelijks kansen. Fortuna was de eerste ploeg die de schroom van zich afwierp. Dat resulteerde in een kans voor Lars Hutten. De middenvelder kreeg een afgeslagen bal voor zijn voeten en haalde kiezelhard - maar recht op doelman Padt - uit.

Lees ook: Fortuna op roze wolk de winter in

Ook in het vervolg bleef Fortuna de betere. De ommekeer kwam vlak voor rust toen Jorrit Smeets in een duel weinig fout leek te doen, maar na ingrijpen van de VAR toch met rood naar de kant moest. 

Verdedigen
Na rust moest Fortuna daardoor aanvankelijk noodgedwongen verdedigen. Toch waren de grootste kansen voor de Sittardenaren. Diemers kon scoren maar liet dat na, Dammers raakte de lat. Aan de andere kant voorkwam Koselev een doelpunt van Mahi.

Groningen voerde de druk in het laatste kwartier nauwelijks nog op. Fortuna leek zelfs nog met de overwinning aan de haal te gaan, maar de treffer van Novakovich werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: